Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ







ΣΚΙ & RELAX ΣΤΟ ΜΠΑΝΣΚΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ

Η πόλη του Bansko βρίσκεται σε ύψος 936 μ. και οι πίστες του σκι είναι σε ύψος 2.000 – 2.500 μ. Το Bansko είναι ένα νέο θέρετρο, το οποίο αναπτύχθηκε πρόσφατα από ξένους σκιέρ και τουρίστες, αλλά είναι αρκετά γνωστό στη Βουλγαρία.

Το Bansko παρέχει έναν θαυμάσιο συνδυασμό παρθένας φύσης του βουνού Pirin και της ατμόσφαιρας των παλαιών Βουλγαρικών μικρών πόλεων. Το Bansko δεν είναι μόνο ένα θέρετρο αλλά και ένα όμορφο ιστορικό μνημείο.

Το θέρετρο βρίσκεται στη νοτιοδυτική Βουλγαρία στους πρόποδες του πανέμορφου βουνού Pirin, το οποίο περιλαμβάνεται στον κατάλογο παγκόσμιας φυσικής κληρονομιάς. Η απόσταση μεταξύ Θεσσαλονίκης και Bansko είναι 210 χλμ. και μεταξύ Αθήνας και Μπάνσκο είναι 720 χλμ.

Οι συνθήκες για σκι στο Bansko είναι άριστες. Το βουνό Pirin έχει έναν κυρίως αλπικό χαρακτήρα με 2 βουνοκορφές πάνω από 2900 μ. Υπάρχουν πίστες και διαδρομές για όλους τους σκιέρ, αρχάριους και έμπειρους.

Η ίδια η πόλη προσελκύει τους επισκέπτες με τα 120 πολιτιστικά μνημεία της, τα μουσεία της και τις μόνιμες εθνογραφικές εκθέσεις. Μια πολύ ενδιαφέρουσα επίσκεψη είναι στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας με τον υψηλό πύργο των 30 μ. και το ρολόι, τις θαυμάσιες τοιχογραφίες και τα ξυλόγλυπτα. Τοποθετημένο ανάμεσα στο βουνό Pirin, το βουνό Rila και τα βουνά της Ροδόπης, το Bansko είναι ένα συμπαθητικό θέρετρο, με σύντομο καλοκαίρι και μακρύ χειμώνα. Η περίοδος του σκι αρχίζει στα μέσα Δεκεμβρίου και τελειώνει στα μέσα Απριλίου.

Οι 2 σημαντικές περιοχές για σκι βρίσκονται πάνω από την πόλη, στις βόρειες κλίσεις του βουνού Pirin, περίπου 10 χλμ. από την πόλη. Ένας νέος σύγχρονος ανελκυστήρας, που αρχίζει σε απόσταση 1 χλμ. από την πόλη, έχει πλέον κατασκευαστεί και δίνει εύκολη πρόσβαση στις πίστες.

Το Slalom και οι τεράστιες διαδρομές slalom είναι διαθέσιμες. Το Bansko προσφέρει μια ανώμαλη διαδρομή με ένα συνολικό μήκος 5 χλμ. Μία πίστα 3 χλμ. τρέχει τη διαδρομή Rollbahn και βρίσκεται 2 χλμ. μακριά από την πόλη. Όλες οι πίστες του σκι έχουν συνολικό μήκος 14 χλμ. και υποστηρίζονται από 2 ανεβατήρες (13 ski lift).

ΜΠΑΝΣΚΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΡΥΜΟΣ ΠΙΡΙΝ κάθε ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ μεσημέρι 3 μέρες
.
1η μέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΜΠΑΝΣΚΟ( 214 χλμ ).

Αναχώρηση στις 16.00 μ.μ. Διέλευση συνόρων Χρόνος ελεύθερος για αγορές στο DUTY FREE (τσιγάρα ,ποτά ,ρολόγια ηλεκτρικά ,σοκολάτες κ.α.) Θα συνεχίσουμε για ΣΙΜΙΤΛΙ και μετά από μια πανέμορφη διαδρομή άφιξη στο Μπάνσκο . Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο η στο ξενοδοχείο η σε ταβέρνα και μετά αν θέλουμε νυχτερινή διασκέδαση στην ΝΤΙΣΚΟ της πόλης για ξεφάντωμα ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ
2η μέρα: ΜΠΑΝΣΚΟ

Μετά το πρόγευμα με τελεφερίκ ανηφορίζουμε το βουνό και μέσα από μια ευχάριστη διαδρομή φθάνουμε στις πίστες ,χρόνος ελεύθερος για να χαρούμε το χιόνι και να θαυμάσουμε το χειμερινό τοπίο, το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο το βράδυ δείπνο ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ
3η μέρα: ΜΠΑΝΣΚΟ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ( 214 χλμ ).

Μετά το πρόγευμα όσοι θέλουν μπορούν να ξανανεβούν στο χιονοδρομικό κέντρο η να πάνε στο κυριακάτικο παζάρι για χίλια δυο είδη χωρίς να ξεχάσουμε την αγορά τοπικών κρασιών. Στην συνέχεια αναχώρηση για Θεσσαλονίκη με ευχάριστες αναμνήσεις . Αφιξη το βράδυ νωρίς .

ENDEIKTIKA ΤΙΜΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :

Ξενοδοχεία 3 *** 90 ευρω
Ξενοδοχεία 4 **** 90-120 ευρω
Ξενοδοχεία 5 ***** 100-130 ευρω

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
• Μεταφορά με πολυτελές πούλμαν.{ WC,TV,FRIGO }
• Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο της επιλογής σας
• Ημιδιατροφή.(πρωινά 2 ,2 δείπνα )
• Συνοδό του γραφείού μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
• Φ.Π.Α

Παρατηρήσεις

 Δεν περιλαμβάνει την τιμή του τελεφερίκ, τα ποτά , τις κάρτες λιφτ , φιλοδωρήματα
 Για μεταφορά με πούλμαν μινιμουμ 12 ατομα
 Μπορουμε να δίνουμε στους πελάτες και μόνο ξενοδοχείο αν θέλουν και οποιο θέλουν

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ www.alexandertravel.gr


ΣΚΙ ΣΤΟ ΜΠΟΡΟΒΕΤΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ

Το Borovets είναι το παλαιότερο και δημοφιλέστερο χειμερινό θέρετρο στη Βουλγαρία. Βρίσκεται σε ύψος 1.350 μ. και με τις υψηλότερες πίστες στα 2.600 μ. του βουνού Rila μεταξύ των ιστορικών πεύκων, στο πόδι της αιχμής Mousala (2.925 μ. είναι η υψηλότερη κορυφή στη Βαλκανική χερσόνησο. Το Borovets είναι ευπρόσιτο, όντας σε μια απόσταση μόνο 70 χλμ. από τη Σόφια και 270 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη.

Η κοντινότερη πόλη είναι το Samokov (8 χλμ. από το θέρετρο). Το Borovets αναπτύχθηκε σε ένα σύγχρονο θέρετρο σκι της υψηλής κατηγορίας με αρκετά ξενοδοχεία πολυτέλειας, εστιατόρια, discos, πολλά καταστήματα και μεγάλη επιλογή πιστών και ανελκυστήρων.
Το Borovets είναι ένα θέρετρο του αλπικού τύπου και παρέχει πολύ καλές συνθήκες για snow-sports: σκι, snowboarding, cross-country skiing, ski jumps and biathlon, ski-doo, ice-skating κ.λ.π.

Το θέρετρο έχει φιλοξενήσει δύο φορές το World Cup Competition in Alpine Skiing. Η διαδρομή biathlon είναι μία από τις καλύτερες στην Ευρώπη. Συνήθως οι πίστες του Borovets έχουν κάλυψη χιονιού από τα μέσα Δεκεμβρίου μέχρι τον Απρίλιο. Ο αέρας στο Borovets είναι πολύ καθαρός. Η μέση θερμοκρασία κατά τη διάρκεια του ποιο κρύου μήνα Ιανουάριου είναι – 4,6 °C.

Υπάρχουν διαθέσιμες πίστες για αρχαρίους, μέσους και έμπειρους σκιέρ, οι οποίες σχεδιάζονται με τα διεθνή διακριτικά γνωρίσματα και τα πολύγλωσσα σημάδια. Οι πίστες είναι και διατηρούνται σε υψηλά πρότυπα. Όλες οι πίστες στο Borovets βρίσκονται σε τρεις διαφορετικές περιοχές. Ανώμαλες και biathlon διαδρομές βρίσκονται 2 χλμ. μακριά από το θέρετρο μαζί με τις ανώμαλες διαδρομές εκπαίδευσης.

Το Borovets έχει ένα καλά οργανωμένο σύστημα ανελκυστήρων, συμπεριλαμβανομένου του ανελκυστήρα «γόνδολα». Υπάρχουν 8 πυροβόλα χιονιού για τεχνητό χιόνι, για να εγγυηθούν την κάλυψη χιονιού εάν είναι απαραίτητο.
Το σχολείο σκι του Borovets είναι γνωστό ως ένα από τα καλύτερα στη Βουλγαρία.
Υπάρχουν περισσότεροι από 200 εκπαιδευτές σκι ευφραδείς στις ξένες γλώσσες και μερικοί από αυτούς είναι επαγγελματίες σκιέρ.

ΜΠΟΡΟΒΕΤΣ 3 ΜΕΡΕΣ

1η μέρα:ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΜΠΟΡΟΒΕΤΣ
Αναχώρηση στις 07:00 από γραφείο μας για Προμαχώνα. Χρόνος ελεύθερος στα καταστήματα των συνόρων .Άφιξη στο Μπόροβετς . Τακτοποίηση στα δωμάτια μας . Βραδινό ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

2Η ΜΕΡΑ ΜΠΟΡΟΒΕΤΣ

Ελεύθεροι να απολαύσετε της χαρές του χιονιού. Στις βόρειες πλαγιές του βουνού Ρίλα, με την ψηλότερη κορυφή στα Βαλκάνια, και σε απόσταση 250 χλμ. από την Σόφια, βρίσκετε το Μπόροβετς . Με μέσο υψόμετρο τα 1300μ. Καλύπτεται από χιόνι για περίπου 150 μέρες το χρόνο. Είναι η αφετηρία για την κορυφή Μουσαλά στα 2925 μ. και είναι ιδανικό για όλα τα χειμερινά σπορ. Διαθέτει 25 πίστες σε υψόμετρο μεταξύ 1300 και 2500 μέτρων και πίστες για σκι αντοχής συνολικού μήκους 40 χλμ. Το χιονοδρομικό εξυπηρετείτε από μια 6θέσια γόνδολα και 9 διαφόρων τύπων λιφτ. Ακόμα απολαύστε ρομαντικούς περιπάτους στην πανέμορφη περιοχή και διασκεδάστε το βράδυ στα διάφορα νυχτερινά κέντρα και μπαρ. Διανυκτέρευση

3Η ΜΕΡΑ ΜΠΟΡΟΒΕΤΣ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

μετά το πρόγευμα ελεύθεροι μέχρι το μεσημέρι. Αναχώρηση στις 16.00 για τα σύνορα Άφιξη το βράδυ στη Θεσσαλονίκη.

ΤΙΜΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ενδεικτικές :

Ξενοδοχεία 3 *** 80 ευρω
Ξενοδοχεία 4 **** 80-120 ευρω
Ξενοδοχεία 5 ***** 100-130 ευρω

ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
• Η τιμή περιλαμβάνει
• Τις μεταφορές με πολυτελές πούλμαν
• Τις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο της επιλογής σας
• Ημιδιατροφή
• Αρχηγό-συνοδό

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ Ποτά, επιπλέον γεύματα, κάρτα-λιφτ φιλοδωρήματα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ :www.alexandertravel.gr