Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 30-31/10/09



Ευρωπαϊκό συνέδριο τουρισμού στη Θεσσαλονίκη

Με επίκεντρο τη σταδιακή ανάκαμψη της οικονομίας και την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος θα διεξαχθεί το «2ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Τουρισμού» στη Θεσσαλονίκη για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, με θέμα «Ταξίδια & Τουρισμός: Η Επόμενη Ημέρα - Από την Ύφεση στην Ανάπτυξη». Το συνέδριο διοργανώνεται από την Helexpo και την Europress Media Group (EMG) την Παρασκευή 30 και το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009 στο πλαίσιο της 25ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού «Philoxenia» υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και με την υποστήριξη του Διεθνούς Τμήματος της «Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων (AEJ)», του περιοδικού «European Business Review» και της έκδοσης «Best of Greece».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι επιμέρους θεματικές ενότητες του συνεδρίου είναι οι ακόλουθες: Στρατηγικές Επικοινωνίας και Διαχείριση Κρίσεων, Οικο-Τουρισμός και Αειφόρος Ανάπτυξη, Τουρισμός Πόλεων και Ειδικές Μορφές Τουρισμού.

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν σημαντικές διεθνείς προσωπικότητες. Ειδικότερα, η Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΕΟΚΕ) κ. Irini Pari, η Πρόεδρος του «The International Ecotourism Society» Dr. Kelly Bricker, η υπουργός Τουρισμού της Γκάνα (τιμώμενη χώρα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, όπου θα διεξαχθούν και οι φετινοί εορτασμοί της Παγκόσμιας Ημέρας για τον Τουρισμό) κ. Juliana Azumah-Mensah, ο εμπνευστής και δημιουργός των «Zero Star Hotels» καθηγητής στο DCT Hotel & Business Management School κ. Daniel Charbonnier, η κ. Kristina Keller εκπρόσωπος του ταξιδιωτικού οργανισμού TUI και μέλος του management 9 ταξιδιωτικών γραφείων στη Γερμανία, εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης, συνδέσμων τουριστικών επιχειρήσεων και μεγάλων επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται σε ευρωπαϊκό επίπεδο, θα δώσουν το παρόν σε ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στον τομέα του τουρισμού.
το πλαίσιο της 25ης PHILOXENIA


Οργάνωση: HELEXPO AE-EUROPRESS MEDIA GROUP (EMG)

Ημερομηνία: Παρασκευή 30-Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

Τόπος: Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», Θεσσαλονίκη


Θεματικές ενότητες:


Communication Strategies & Crisis Management
(Στρατηγικές Επικοινωνίας και Διαχείριση Κρίσεων)

• City Breaks (Τουρισμός Πόλεων)

• Ecotourism & Sustainable Tourism (Οικο-Τουρισμός και Αειφόρος Ανάπτυξη)

• Travel & Tourism: The Day After (Η επόμενη ημέρα στον τουρισμό)

• Special Forms of Tourism (Ειδικές Μορφές Τουρισμού)

a) Yachting and Sea Tourism (Θαλάσσιος Τουρισμός και Σκάφη Αναψυχής)

b) Sports Tourism (Αθλητικός Τουρισμός)

c) Religious Tourism (Θρησκευτικός Τουρισμός)

d) Gastronomy (Γαστρονομικός Τουρισμός)


Ομιλητές: Εκπρόσωποι


Της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Τουρισμού

Ξένων κυβερνήσεων,

Της Ελληνικής κυβέρνησης

Διεθνών οργανισμών

Συνδέσμων τουριστικών επιχειρήσεων

Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε ευρωπαϊκό επίπεδο.


Σε ποιους απευθύνεται:


Μέλη φορέων και οργανισμών

Επενδυτές

Επιχειρηματίες

Ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων

Εκπροσώπους ΜΜΕ.



Πληροφορίες:
HELEXPO AE
2310 291151, 213

EMG
210 6617452

Περισσότερες πληροφορίες μετά από τις 15 Ιουνίου





ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΓΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΟΥΛΜΑΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΜΕ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΚ ΔΕΛΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙ ΠΛΗΡΩΜΗ 5 ΕΥΡΩ ΚΑΘΕ ΩΡΑ


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΣΕ ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ (ΛΑΕΚ 1-25) ΈΤΟΥΣ 2009


Ο ΟΑΕΔ προχώρησε στη διαμόρφωση της νέας εγκυκλίου και στην προκήρυξη των προγραμμάτων κατάρτισης ΛΑΕΚ έτους 2008, για εργαζόμενους επιχειρήσεων που απασχολούν 1-25 άτομα. Φορείς υλοποίησης αυτών των προγραμμάτων κατάρτισης είναι οι συνδικαλιστικοί φορείς εκπροσώπησης εργοδοτών μικρών επιχειρήσεων σε συνεργασία με πιστοποιημένους φορείς κατάρτισης (ΚΕΚ).

Στα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης εντάσσονται οι επιχειρήσεις που:

• επιθυμούν να καταρτίσουν το προσωπικό τους και είναι μέλη των φορέων εκπροσώπησης των εργοδοτών του κλάδου τους.
• καταβάλλουν στο ΙΚΑ την εργοδοτική εισφορά ΛΑΕΚ (0,45%) για τους εργαζόμενους της επιχείρησής τους για το έτος 2008.
• απασχολούν από 1 έως 25 εργαζόμενους.
• το πρόγραμμα κατάρτισης το οποίο συμμετέχουν δεν χρηματοδοτείται από άλλο φορέα
• δεν χρηματοδοτούνται από άλλο πρόγραμμα κατάρτισης του Ο.Α.Ε.Δ. και του ΛΑΕΚ για τους εργαζόμενους που λαμβάνουν μέρος στο συγκεκριμένο πρόγραμμα κατάρτισης.

Η επιχείρηση που επιθυμεί να συμμετέχει στα προγράμματα κατάρτισης, πρέπει να συμπληρώσει μια δήλωση του Ν. 1599/89 στην οποία θα αναγράφονται τα εξής:

- Η επιχείρηση έχει καταβάλλει για όλους τους εργαζόμενους την εργοδοτική εισφορά 0,45%
στο ΙΚΑ για το έτος 2007.
- Η επιχείρηση δεν έχει κάνει ούτε πρόκειται να κάνει χρήση των πόρων του ΛΑΕΚ μέσα από το πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης ΛΑΕΚ 0,45% για το έτος 2008.
- Η επιχείρηση δεν απασχολεί πάνω από είκοσι πέντε (25) άτομα συμπεριλαμβανομένων των
εργαζόμενων στα υποκαταστήματά της.
-Οι εργαζόμενοι της επιχείρησης οι οποίοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα δεν θα παρακολουθήσουν περισσότερα του ενός (1) προγράμματα κατάρτισης κατά τη διάρκεια ισχύος της παρούσας.
- Οι καταρτιζόμενοι δεν θα απολυθούν καθ΄ όλο το χρονικό διάστημα της κατάρτισης και για τουλάχιστον δύο (2) μήνες μετά από αυτή εκτός και αν συντρέχει σπουδαίος λόγος σύμφωνα με τα αναφερόμενα στον αστικό κώδικα.

Ανακοινώθηκε παράταση της προθεσμίας υποβολής προτάσεων προγραμμάτων Επαγγελματικής Κατάρτισης Εργαζομένων σε μικρές επιχειρήσεις (ΛΑΕΚ 1-25) μέχρι 16-3-2009.

Αφού εγκριθούν τα προγράμματα κατάρτισης θα διακρίνονται ως προς τους εξής εκπαιδευτικούς όρους:
• υλοποιούνται εκτός ωραρίου εργασίας.
• περιλαμβάνουν μόνον θεωρητικό μέρος και η διάρκειά τους κυμαίνεται από είκοσι (20) έως πενήντα (50) ώρες.
• ο αριθμός διδακτικών ωρών ημερησίως δεν θα υπερβαίνει τις τέσσερις (4) εκτός εάν το υπόλοιπο που προκύπτει μετά την ημερήσια κατανομή είναι μικρότερο των τεσσάρων ωρών. Στην περίπτωση αυτή δύναται ο αριθμός των ωρών ημερησίως να ανέλθει στις πέντε (5) ώρες.
• δεν επιτρέπεται κατάρτιση κατά τις Κυριακές και τις επίσημες αργίες.
• κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι καταρτιζόμενοι πρέπει να έχουν αποκλειστικά την ιδιότητα του εργαζόμενου στις συμμετέχουσες επιχειρήσεις στο πρόγραμμα κατάρτισης.
• δεν είναι δυνατή η συμμετοχή του ίδιου εργαζόμενου σε περισσότερα του ενός (1) προγράμματα κατά τη διάρκεια ισχύος της εγκυκλίου.
• ο αριθμός καταρτιζομένων για κάθε πρόγραμμα κατάρτισης κυμαίνεται από δέκα (10) έως είκοσι πέντε (25).
• ο αριθμός των απουσιών για κάθε καταρτιζόμενο δεν πρέπει να υπερβαίνει το 20% του συνόλου των ωρών κατάρτισης που έχουν καταχωρηθεί στην αίτηση υλοποίησης προγράμματος.
• οι εργαζόμενοι που θα καταρτιστούν, θα αποζημιωθούν με πέντε (5) € ανά ώρα κατάρτισης (η πληρωμή τους θα γίνεται απευθείας από τον ΟΑΕΔ).

Επισημαίνεται ότι ο ΟΑΕΔ μέσω των ελεγκτών υπαλλήλων του, διενεργεί ελέγχους σχετικά με την ορθή υλοποίηση των προγραμμάτων κατάρτισης και η διαδικασία του ελέγχου καταγράφεται ηλεκτρονικά στον τόπο υλοποίησης του προγράμματος κατάρτισης. Στην περίπτωση που κατά τον έλεγχο διαπιστωθούν απουσίες καταρτιζομένων που δεν έχουν δηλωθεί μέχρι και δέκα πέντε (15) λεπτά μετά την προβλεπόμενη έναρξη του προγράμματος κατάρτισης, τότε θεωρείται ότι οι συγκεκριμένοι καταρτιζόμενοι απουσίαζαν και από όλες τις ημέρες κατάρτισης που έχουν προηγηθεί και δεν δύναται να ολοκληρώσουν το πρόγραμμα κατάρτισης.

Το ΚΕΚ ΔΕΛΤΑ στο τέλος κάθε σεμιναρίου θα απονέμει Βεβαιώσεις Παρακολούθησης σε όσους καταρτιζόμενους ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα κατάρτισης, σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς όρους.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σύνδεσμος Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας – Θράκης
Τερτσέτη 6 2ος όροφος
Περιοχή Βαρδάρη, Θεσσαλονίκη
τκ 54630
τηλ. 2310-533069
fax.2310-547024
e-mail: info@thessaloniki-tours.gr site www.thessaloniki-tours.gr
Καθημερινά 09:30-13:30